’Eigentijdse starterswoningen in na-oorlogse portiekflats Dudokhaken’

Dudokhaken is een woningcomplex met bijzondere stedenbouwkundige waarde en een parel van Hoen Vastgoedbeheer. De portiekflats zijn vernoemd naar de befaamde architect Willem Dudok en liggen aan de rand van Amsterdam-Geuzenveld. Dudok ontwierp onder meer het stadhuis in Hilversum en in vele woongebieden in Nederland woningen realiseerde in de wederopbouwperiode.

Ervaring   

Hoen Vastgoedbeheer is erin geslaagd om het complex van 104 leegstaande, verpauperde woningen te verwerven en naar eigen inzicht te renoveren (met uitzondering van de karakteristieke Dudok-buitenkant). ”Hoen heeft veel ervaring met het aankopen van woningcomplexen voor beleggers”, aldus Jan Wieger. In het geval van de Dudokhaken handelde Hoen volgens haar lean and mean-principe. Dat wil zeggen dat wij de ene helft te koop aanbieden en de andere helft te huur. Allemaal in het instapgedeelte van de vrije sectormarkt. Daar is namelijk veel vraag.”

Ligging

De woningen liggen diep in Amsterdam Nieuw-West, de grote naoorlogse stadsuitbreiding van Amsterdam. Daar vlakbij ook de Sloterplas en Spaarnwoude. Dat is geen plek waar je een-twee-drie een commerciële belegger zou verwachten. ”Maar met de binnenstad, Schiphol en ook Haarlem binnen handbereik achtten wij dit toch een interessante plek.” De schitterende appartementen hebben een gezamenlijke binnentuin.

Luxe en comfort

In de modelwoning aan de Leenhofstraat geen sobere en doelmatige inrichting, maar eigentijds comfort. ”In deze tijd willen mensen eerst kijken en voelen wat ze eventueel gaan kopen”, vertelt Jan Wieger. Er is bewust voor een luxe interieur en inventaris gezorgd, waaronder bijvoorbeeld de Boretti-apparatuur in de keuken. Stadsdeel Nieuw-West is erg content met de opgeknapte woningen want ze doen de plek en het omliggende gebied goed. Het orgaan heeft daarom ook alle medewerking verleend.

Bezoek hier de website van Dudokhaken.

Back to top