Oesterbar faciliteert culinair én cultureel uitje

Voor de beste zeetong en oesters bezoekt Jan Wieger zo nu en dan De Oesterbar op Het Leidseplein in Amsterdam. ”Die zijn werkelijk fantastisch.” Het restaurant is volgens Van der Linden onderhand een begrip geworden in de hoofdstad. ”En een Oesterbar-diner is fijn te combineren met een ander cultureel uitje, zoals het theater.”

Fruits de mer

De Oesterbar is een sfeervol restaurant en heeft een authentieke Amsterdamse uitstraling. Hier geniet je van een bruisende lunch of diner. Gasten wanen zich wel eens, naar eigen zeggen, in een Franse brasserie. Van der Linden pikt als pandeigenaar af en toe een vorkje mee. ”In de zomer laat ik mij verwennen met heerlijke visgerechten op het terras midden op het Leidseplein.”

Culinair en cultureel

Veel concert-en theaterbezoekers hebben De Oesterbar al gevonden, aangezien zij op steenworp afstand van de Stadschouwburg, het De La Mar Theater & Paradiso ligt. Daar speelt het restaurant dan ook slim op in. Het serveert tot acht uur ’s avonds een theatermenu naast de algemene kaart. 

Het menu

De specialiteiten oesters, verse zeetong en diverse fruits de mer vindt je terug op de menukaart. Met daartussen uiteraard ook gerechten van deze tijd. Maar de Oesterbar verwelkomt niet alleen dinergasten, ook zij die ’slechts’ voor verse oesters met een lekker glas wijn komen. Het restaurant heeft dan ook een uitgebreide, Frans-georiënteerde wijnkaart en schenkt een groot aantal wijnen per glas.

Bezoek hier de website van De Oesterbar.

Back to top